Az alapítók
kezdőlapaktualitásokprojectjeinkEsemények a klub életébőltagjainkMagyarországi Rotary Clubok
 
Fotokiállítás Zomborban
2009. december

A klub felkarolta a Ferenc tápcsatorna revitalizálásának ügyét. Ennek keretében félkérésünkre Pump Károly bajai származású fotóművész fotosorozatot készített a csatorna elővilágát bemutatandó.

A képeket az NCA támogatásával részben pályázati forrásokból finanszírozva Baján és Zomborban is kiállítottuk.

a zombori kiállítás képei:

 

paul Harris díj átadása
2009.május

Alapító elnökünk dr. Deutsch Ottó 2009. május hónapban évtizedes tevékenységének elismeréseként a magyar rotary district vezetőségétől Paul Harris díjban részült. A kitüntetést meghitt ünnepség keretében a klubban adták át részére. A rendezvényen megjelentek baráti rotary klubok tagjai is, többek között Kecskemétről, Szegedről, Pécsről, Szekszárdról sőt Dunakesziről is.

Ugyanekkor nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Maros Zoltán egykori, jelenleg Kanadában élő klubtagunk, aki feleségével együtt látogatott meg minket.

 

az esemény fotói:

az előadás anyaga:

 

Túra a Ferenc-tápcsatornán Szerbiába
2008. szeptember

Klubunk motorcsónakos turát szervezett a Rotary Club Sombor tagjaival közösen a Ferenc-tápcsatornán. A tura Bajáról indult majd átlépte az országhatárt és a Szerbia Köztársaság folytatódott a program. A két klub nemzetközi együttműködése jelzi közös együttgondolkodásunkat, felhívja a figyelmet az országainkat összekötő természeti és történelmi adottságokra, hagyományokra!

A Baja TV Sportmagazinja felvételeket készített a túráról és riportot Balog Gábor klubtagunkkal! Köszönet érte! A riport anyaga letölthető itt:

az út képei:

 

Groningen
2008. nyara

A hollandia Groningen rotary klub segítségével két fiatal bajai lány jutott ki külföldi tanulmányútra, Tápai Daniella és Hermann Helga! Gratulálunk nekik és várjuk a hiradást ottani tanulmányaikról, élményeikről, tapasztalataikről!

 

A Grossvenediger meghódítása
2008. július

nem yeti, OttóAlapító elnükönk dr. Deutsch Ottó megmászta az ausztriai Magas Tauern-ben található3674 m magas Venediger csúcsot. Gratulálun Ottónak ehhez a remek és szép egyéni teljesítményéhez!

az út képei:

 

Dávid Ibolya
2008. február

Dávid IbolyaNagy sikerû elõadást tartott klubunkban Dávid Ibolya. A poiltikus asszony előadásában kerülte a napi politika kérdéseit, inkább a demokrácia általánosabb kérédsei voltak a jellemzőek. Beszélgető partnerei, az est moderátorai Lovretity Zoltán és dr. Péterfi Tamás voltak!

az est képei:

 

Rotary Bál 2007
2007. november

Szezonnyitó Rotary bál 2007. November 17-én.

 

Képek a Mátészalkai Rotary Club életéből
2007. július

Klubunk tagja látogatást tett a mátészalkai rotary club rendezvényein. A rendezvények fotói:

 

Sri Lanka
2007. február

Nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Papp Attila tagtársunk aki 2006. márciusban Sri Lanka szigetén tett kirándulást.

az út képei:

 

Vízkereszti Hangverseny
2007. január

Vízkereszt napi hangverseny 2007.

A Bajai Rotary Club idén is megrendezte immár hagyományos vízkereszti hangversenyét. A rangos művészeti eseményre zsúfolásig megtelt a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának nagyterme. A kiváló előadókon kívül külön vonzerőt jelentett a közönség számára, hogy a Club a jótékonysági hangversenyt korán elhunyt tagja, a köztiszteletben és szeretetben volt dr. Munczig Dénes orvos emlékének és családja javára ajánlotta.

Megható zenei pillanatok voltak, amikor az elhunyt orvos kis leánya, Marica, édesapjának gyermekkorában tanult hangszerén játszott. (E sorok írója tanította annak idején a Liszt Ferenc Zeneiskolában klarinétra Munczig Dénest, aki kitűnt tehetségével és szorgalmával.)

Az est további része is valóságos ünnepe volt a zenének. Kiváló, élvonalbeli művészeink tettek eleget a Club meghívásának. Szabó András – aki a tartalmas ismertetőt is mondta – klarinéton, Eckhardt Gábor zongorán, Somogyi Péter hegedűn játszott. A közönség vastapssal jutalmazta szóló, szonáta majd kamarazene produkciójukat. Az utóbbira a koronát Bartók Kontrasztok című művének nagyszerű interpretálása tette fel.

A vízkereszti hangverseny szép zenei élménye, a kiváló orvos, nagyszerű ember és családapa, dr. Munczig Dénes emléke velünk marad, amíg csak élünk.

Dr. Gál Zoltán

a rendezvény képei:

Szatmár-beregi szilva út
2006. április

Nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Körösi Miklósné Penyige község polgármestere és Winkler János turisztikai vállalkozó. Külön megtiszteltetés volt, hogy elkísérte őket településünkre Lévai Csabáné Vásárosnamény önkormányzatának tisztségviselője is.

Halhattunk rengeteg érdekességről, a nemtudom szilváról, a különleges finomságú szilvalekvárról, a gyümölcsaszalványokról, láthattunk élményszámba menő vetítést, és mindezek betetőzéseként kostólót a beregi táj kiváló termékeiből. Nagyon kellemes este volt, megtiszteltetés volt ilyen nagyszerű és sikeres embereket körünkben tudni.

az előadás képei:

néhány ajánlott honlap: 1, 2, 3, 4,

Bajától a Kubai öbölig

2006. január

Nagy sikerû elõadást tartott klubunknak Pestuka Tibor klubtársunk aki barátaival Kuba ill. az USA szépségeit látogatta meg.

az út képei: ;

 

Rotary Mikklás
2005.december

Az idén ismét megajánékoztuk gyermekeineket a Télapoó által.

az est képei:

 

A régmúlt Baja képekben
2005. szeptember 22.

Nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Gyulavári József fotós, aki csodálatos helytörténeti érdekességet mutatott képekben - a hozzá tartozó igen elgondolkodtató kommentárokkal.

az előadás képei:

 

Palicsi Szüreti Napok
2005. szeptember

Az évente megrendezett eseményen részt vett klubunk elnöke, Balog Gábor is.

a rendezvény képei:

 

Halszabadító nap 2005.
2005. szeptember

Az idén is ....(bőveben majd ha küldi a Pestu!)

a két napos rendezvény képei:
Lenti Zsolt képei: ;
Pestuka Tibor képei:
egyéb művészek: ;

 

köszönet a képek készítőinek !

 

Duna menti Rotary Klubok Nemzetközi találkozója
2005. szeptember

Halszabadító Nap rendezvényünkkel egyidőben invitáltuk meg és tartottuk meg a Duna menti rotary klubok első nemzetközi találkozóját.

 

A Duna Összeköt Konferencia - Dunaszekcső
2005. szeptember

Klubunkat nagy megtiszteltetés érte, meghívták a másodjára megrendezett a "Duna összeköt nem pedig elválaszt" "Hogyan javulhat a Duna menti emberek élete?"konferenciára.

Klubunk részéről pp. Tinusz Tamás a klub alelnöke tartott előadást "Egy 100 éves szervezet tapasztalatai a nemzetközi összefogás lehetőségeiről a civil életben - a Duna érdekében."

a konferencia képei:

 

Argentin GSE csoport fogadása
2005. március

Klubunk vendégül látott egy argentin fiatalokból álló küldöttséget. Mindanniyan Buenos Aires-ből érkeztek, vezetőjük Andres Héctor Mulassi kardiológos orvos, a 4900-as District Rotary Club de Lobos tagja. A csapat tagjai: Maria Laura Jakomin építész, Maria Cristina Ruiz del Ferrier politológus, Lucia Maria Ahcin és Javier Leonardo Valerio nyelvtanár.

az vendéglátás képei:
néhány kép Argentináról:

Magyaregregy
2005. február

Nagy sikerű kirándulás a téli Mecsekben.

az esemény képei:

 

Centenáriumi klubülés
2005. február

A kecskeméti klub felhívásához - a rotary klubok megalakulásának 100. évfordulóján minden klub tartson délben jubileumi ülést - klubunk is csatlakozott. A jelképes ülést a bajai Szentháromság téren tartottuk, ahol webkamerán kesresztül bárki figylemmel követhette az eseményt. Bővebben itt.

képek:

 

Vízkereszti hangverseny
2005. január

Klubunk hagyományaihoz híven ismét megrendezte Vízkereszt napi jótékonysági hangversenyét. A hangverseny teljes bevételét a klub szociális programjaira fordítjuk.

fellépett:
Perényi Eszter – hegedű
Soós Orsolya – zongora
Szabó Alíz – hegedű

a koncert képei:

Marosvásárhely charter
2005. február

Az eseményen klubunkat képviselte Lovretizy Zoltán alelnök úr, Balogh Gábor president elect és pp. Ódor József klubtársunk.

az charter képei:

 

A szökőár árváinak megsegítése
2005. januuár

A szökőár sújtotta területek tragikus sorsú árvagyermekeinek megsegítésére klubunk öt gyermeket jelképesen örökbe fogad. Az ehhez szükséges anyagi szükséges támogatást a Baptista Szeretetszolgálat Alapítánya-ra szolgálatra bízzuk, akik már jelenleg is működtetnek árvaházakat a térségeben. Reméljük ezzel jó példát mutatunk mások számára ill. méltóképpen cselekszünk a rotary szervezet fenállásának 100. évfordulóján.

 

NEW MEMBERS
2004. december 16.

Klubunk éves közgyűlését december 16-án tartotta. Az szokásos beszámolók mellet megválasztottuk 2005.-2006. évi tisztségviselőinket, ill. a 2006.-2007. év elnökének dr. Deutsch Ottó alapító elnökünket. Sok sikert munkájukhoz.

Külön öröm, hogy egyúttal két új barátunkat is felvettünk tagjaink sorába, dr. Poór László-t és Makai Zsolt-ot.

Governor látogatás és Mikulás est
2004. december 2.

A szokásos éves governori látogatás idei évben egybeesett hagyományos Mikulás napi rendezvényünkkel. R. E. Wenckheim úr dícsérőleg nyilítkozott klubunk tevékenységéről.

az est képei:

 

Sportnap - Tata
2004. október

Klubunk csapata, mely előző évben sikerrel hódította el a debreceni klub által felajánlott vándorkupát, ismét résztvett a most a tatai edzőtáborban megrendezett versenyen.

a rendezvény képei:

 

Halszabadítás 2004.
2004. szeptember

Az idei évben is megrendeztük, hagyomás Halszabadító Nap rendezvényünket.

a rendezvény képei:

 

Elsősegélynyújtás bemutató a Vöröskereszt bajai csoportjától
2004. szeptember

A Vöröskereszt bajai szervezete Maros Beáta titkár vezetésével bemutatót tartott klubunknak, bemutatva ismereteiket. A csoport rendszeresen indul-szerepel különböző versenyeken és bemutatókon.

a bemutató képei:

 

Iráni élmények
2004. augusztus

Nagy sikerû elõadást tartott klubtagunk BalogGábor, aki néhány héttel ezelőtt Iránban járt.

az előadás képei: , Esfahan

 

Dunatúra
2004. augusztus

Idei évben is szerveztünk Duna túrát, melyen klubtagjaink és családtagjaik vettek részt. Kellemes idő volt, jó hangulat uralkodott, számos kötetlen baráti beszélgetésre adva lehetőséget.

a túra képei:

 

Kard Aladár
2004. augusztus

Nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Kard Aladár a Budapest-City Rotary Club tagja, a rotary klubok alapítványairól.

 

Rotaract Charter
2004. július 17.

Megalakult ifjusági fiókszervezetünk a Rotaract Club Baja. Megalakulásuk ünneplésére elvégezték egy bajai játszótér felújítását.

a felújítás képei:

Gratulálunk hozzá, szép teljesítmény volt!

Bajától a Kotori öbölig
2004. február

Nagy sikerû elõadást tartott klubunkban Vörös Miklós, aki barátaival lehelyózott a Dunán a Fekete tengerig, majd onnan a Márvány tengeren keresztül folytatta útját a Korinthoszi csatornán át - melynek építésében a bajai születésû Türr István is részt vett - a Adriaia tengeren található Kotori öbölig.

az út képei:

 

Vízkereszti hangverseny
2004. január

Klubunk hagyományaihoz híven ismét megrendezte Vízkereszt napi jótékonysági hangversenyét. A hangverseny teljes bevételét a klub szociális programjaira fordítjuk.

fellépett:
Kokas Katalin – hegedű
Kelemen Barnabás – hegedû
Pertis Zsuzsa – zongora
Kokas Dóra – cselló

a koncert képei:

Halszabadító nap
2003. október 18.

Klubunk második alkalommal rendezte meg "Halszabadító nap" rendezvényé, amikor is kecsege A kecsege ivadékot és kifejlett példányokat adományoztunk a Dunának.

Ez alkalommal is hirdettünk képzőművészeti pályázatot, a díjazottak névsorát a szervezők bizalmasan kezelik, eddig még nekem sem árulták el.

 

 Klubunk a rendezvényre meghívta a WWF , ill. a magyarországi rotary klubok képviselőit is, akiknek megmutattuk a Gemenci erdő szépségét, diavetítéssel egybekötött bemutató előadást tartott Felsõ Barnabás a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őre.

A halszabadítás képei: 1, 2,

Gál Zoltán klubtársunk tudósítása a Népszabadságban c. újságban: cikk


A Rotaract KLub Baja baleseti szimulációja

A Rotaract Club Baja együttműködésben a rendőrséggel, mentőkkel, tûzoltókkal, vöröskereszttel, Baja városának 7 középiskolájával, a város vezetésével, valamint a baleset megelőzési bizottsággal 2003. okt. 3-án a városi rendezvény téren (Baja, Petőfi-sziget) kb. 750 végzős diák előtt baleseti szimulációt rendezett. A szimuláción a média képviselői is részt vettek.

A bemutató fő célja felhívni a fiatalok figyelmét az ittas, drogos és felelőtlen vezetés veszélyeire, illetve annak következményeire. Segítség adása ahhoz, hogy az adott pillanatban a közlekedés résztvevői a helyes döntést hozzák meg, mely nem csak saját, de mások életét is jelentősen befolyásolja.

A szimulációban a helyi középiskolák diákjai, illetve a vöröskereszt erre betanított színészei játsszották a baleset alanyait. A mentés élethűen, tényleges mentőkkel, rendőrökkel, tűzoltókkal, és halottkémmel történt; a sérülteket ellátták, a tanukat kikérdezték, az adatokat rögzítették, miközben a nézőknek végigkellett nézniük, hogy a balesetet okozók közül többen sértetlenül ittas állapotban, rendőri kísérettel távoznak, míg a vétlen autó egyik utasát halottas kocsi szállította el. A jelenet drámaian hívta fel a figyelmet az alkoholos és drogos vezetés veszélyeire, gondolkodásra igyekezett késztetni a végzős diákokat, hogy milyen következményekkel járhat a felelőtlen vezetés, amelyek közül az autó „halála” a legkevesebb.


 
Állatorvos Rotary találkozó Baján
2003. szeptember

A klub jelenlegi titkára, Dr. Tálas László korszakos ötletének és professzionális szervezésének, továbbá néhány, a kezdeményezést segítő klubtársának köszönhetően, 2003. szeptember 13-14-én létrejött első találkozójuk.

bővebben:


a találkozó képei: Norvégia

A Rotary Club Sombor látogatása

Heti klubülésönkön látogatást tett a Rotary Club Sombor küldöttsége.

Rangos kitüntetések tagjainknak

Két klubtársunk rangos kitüntetésben részesült, dr. Deutsch Ottó Bács-Kiskun megye egészségügyéért díjat, Schmidt Antal Bács-Kiskun megye tudományos díját kapta.

Norvégia
2003. július 24.
Norvégia 

Klubunk alapító elnöke dr. Deutsch Ottó nyári szabadságát Norvégiában töltötte, amiről színes, vetítéssel egybekötött előadást tartott. Folyt. köv., jövőre Grönland, Izland.

Norvégia képei: Norvégia

Duna túra
2003. július 18-19.
 

Klubunk a környező rotary klubok meghívásával dunatúrát szervezett, mely az újonnan átadott szekszárdi Duna hídtól (Szent László híd) a bajai Sugovica partjáig tartott.

A túra képei: picture gallery


További képek : 1, picture gallery   2, Lovretity Zoli képei   3, Balog Gábor képei  (Members only)
Rotary Sportnap 2003.
2003. június 13-14.
 

Klubunk, a tavalyi Margitsziget sportnap sikerén felbuzdulva az idei évi rotary sportnap megrendezését magára vállalta. A rendezvény június 13-14-én rendeztük meg a Petőfi szigeten. Bővebben itt: Sportnap 2003.

Taggyűlés
2003. június 26.
 

Klubunk megtartotta nyári közgyűlését.

A klub új vezetősége átvette tisztét. Elnök a 2003.-2004. évben: Ódor József, titikár dr. Tálas László, háznagy: Balog Gábor, kincstárnok: Varga István.

Három új tagot avattunk: Mrekva László, dr. Pataki Miklós, Pestuka Tibor személyében.

Mindentudás egyeteme
2003. április
Borhidi Attila 

Klubunkban nagysikerű nyilvános előadást tartott Borhidi Attila akadémikus a Növények társadalma címmel. Előadásán számos érdeklődő, középiskolai biólógia tanárok, diákok megjelent.

Kihelyezett klubülés a Bajai Halászcsárdában
2003. február 27.
Péterfi Tamás előad 

Klubunk a felújítás után ismét megnyitott Bajai Halászcsárdában tartotta meg február havi utolsó összejövetelét. A vendéglő tulajdonosa Varga István egyben klubtársunk, remek kínálattal kedveskedett vendégeinek. A klub gratulált az igényes felújításhoz és eredményes működtetést, a város határain túlmutató hírnevet kívánt vendéglátójának.

A klubülés amúgy sem alacsony színvonalát dr. Péterfi Tamás ügyvéd remek előadása emelte, melyet a "kábítószer törvény" változása kapcsán tatott.

A rendezvény képei: picture gallery

Vízkereszt napi hangverseny
2003. január 6.
Vizkereszti hangverseny 

Klubunk hagyományaihoz híven Vízkereszt-napi hangversenyt rendezett 2003. január 5-én 17 órakor az Ady Endre Városi Könyvtárban (Zsinagóga).

A rendezvényen fellépett az Új Magyar Vonósnégyes (tagjai: Hegyi Miklós hegedű, Balogh Miklós hegedű, Berta László brácsa, Baráti András cselló).

A koncerten bemutatkozott Umenhoffer Erik csellista, a bajai Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke, aki fiatal kora ellenére máris számos rangos elismerés birtokosa. Zongorán kísérte: Kunosné Dankó Ilona.

A rendezvény képei: picture gallery

Baja Városért kitüntetés
Mezei Lajos
Toncsi apó 

   Nagy megtiszteltetés érte a klub egyik alapító tagját. Mezei Lajos a Baja Városért kitűntető címet kapta több évtizedes munkásságáért, és mecénási tevékenysége elismeréséül. Gratulálunk!

Mezei Lajos életútja: Mezei Lajos pályálya

 

Télapó ünnepség
2002. december
Toncsi apó     A klub az idei évben is bennsőséges hangulatú ünnepséget tartott a tagok gyermekeinek részvételével. A kicsik énekeltek, szavaltak, zenéltek majd valamennyien ajándékban részesültek.

   Az idei rendezvényen résztvett a Speciális Szakiskola három növendéke, akik a klub ajándékaként fél évre szóló étkezési támogatást nyertek el.

   A rendezvényen fellépett a Danubia Alapfokú Művészeti Iskola diákcsoportja, Petővári László igazgató, Ábrahám Éva és Pencz Andrea vezetésével.


A rendezvény képei: picture gallery

Jótékonysági bál
2002. november 16.

a megnyitó táncosai   A klub minden évben november harmadik szombatján (legközelebb 2003. november 15-én) rendezi meg jótékonysági rendezvényét. A 2002. évi bál jó hangulatban zajlott, a bál bevételét a klub szocális programjainak fedezésre használja fel.

 A rendezvényen részt vett számos városi intézmény és cégvezető, valamint meghívott vendégeink, bálkedvelő városi érdeklődők és klubtagjaink. Külön örömünkre szolgált, hogy vendégeink között üdvözölhettük Nagy Józsefet "Jóska bátyánkat" a magyar rotary mozgalom nagy öregjét és Széll Péter polgármestert.

A rendezvény csúcspontja az árverés volt, ahol a klub "Halszabadító nap" rendezvényére benyújtott díjnyertes alkotásokat árvereztük el. Az árverésból befolyt pénz egy részét a bajai vizuális iskola kapta meg, akik az árverésre került képzőművészeti alkotásokat készítették. A bál teljes bevételének egyik részét a klub a nemzetközi rotary szervezet Pólió programjának, másik részét saját programjainak támogatására használja fel.

A rendezvény képsorai: [ 1 ] [ 2 ]

A rendezvény zenekara a pécsi Palatinus tánczenekar volt.

Találkozó a Kormányzóval Szekszárdon
2002. október 29.
Toni Polsterer governor     A 1910-es district kormányzója Toni Polsterer magyarországi tartózkodása során meglátogatta a magyarországi klubokat. A találkozón résztvettek a szekszárdi és a pécsi klub tagjai is. A megbeszélés jó hangulatban zajlott a klubok legaktuálisabb kérdéseiről.

A találkozó képei:

Találkozó a Rotary Klub Sombor tagjaival
2002. október 22.
Radivoj Vukicevic elnök     A Rotary Klub Sombor (Yugoslavia) meghívására meglátogattuk rotarista társainkat. A találkozó nagyon jó hangulatban telt el, köszönet illeti érte meghívóinkat akik mindent megtettek, hogy vendégeik jól érezzék magukat.

A találkozó képei:

Halszabadító nap
2002. október 12.
amit a kecsegéről tudni kell

Klubunk tagsága érzékeny a környezetvédelem, az élővilág problémáira is. Segítségünk jeleként, egyúttal irányt mutatva másoknak is, a Rotary Klub tagsága tájharmonikus halat, kecsegét A kecsege(ivadékot és néhány ivarérett példányt) helyezett vissza a Dunába. A halszabadítás képei:

 Klubunk a rendezvény kapcsán pályázatot hirdetett iskolás gyermekek számára. A szép számú szép és értékes beérkezett pályázatot köszönjük szépen. Örülünk, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődést, reményeink szerint az ifjúság így játékosan tanulja meg a természet szeretetét, annak fontosságát. A díjazottak:

A legszebb alkotások tárlata: 1  2  3  

Előzetes program a bajai Türr István Múzemban az "Élet a Dunán" című kiállítás megtekintése volt tárlatvezetéssel. A kiállítás képei:

Régió találkozó a Gemenci természetvédelmi területen
2002. május 25.
     Klubunk megszervezte a déli régió rotary klubjainak köldött találkozóját. Résztvettek a pécsi, a szekszárdi, a szegedi klubok küldöttei. Az előadás témája: természetvédelem a Gemencen volt. Délutáni programként hajókirándulást szerveztünk a gemenci tájvédelmi területen.

A találkozó képei:

Karácsonyi ünnepség
2001. december
     Klubunk tagjai karácsonyi ünnepséget rendeztek a klubtagok gyermekei, unokái részére. A gyermekek maguk is műsort adtak elő, majd kisebb ajándékokat kaptak.

Az ünnepség képei képei:

A megalakulás: Charter 2001.
2001. november
     Klubunk megalakult.

Az alakuló rendezvények képei: